Politieke puls

pulskor

Nederland mag toch 42 extra viskotters een ontheffing geven voor het mogen vissen met de pulskor. Een visnet dat met name tong door een elektrische puls van de zeebodem haalt. Een duurzame visserijmethode als alternatief voor de tongvisserij met de boomkor. Voor de 42 ontheffingen is heel hard gevochten in Brussel. Hard voor gevochten door kamerleden van onder andere CU, SGP, CDA en VVD. Hard voor gevochten door Europarlementariërs van dezelfde fracties. Uiteindelijk hard voor gevochten door staatssecretaris Dijksma van Economische zaken. Hulde aan deze harde werkers.

Achter de schermen hebben veel personen zich hard gemaakt voor het belang van de pulskor. Ten eerste de visserijsector zelf. Ten tweede en niet minder belangrijk: de plaatselijke fracties binnen de gemeente Urk en andere visserijgemeente van onder andere CU, SGP, CDA en VVD.  Zij waren het die de kamerleden en de Europarlementariërs hebben geïnformeerd over het belang. Zij waren het die de politieke heren en vrouwen tot het bot hebben gemotiveerd om te gaan voor de Nederlandse visserij.

Het dossier pulskor laat zien hoe belangrijk partijen in de gemeenteraad zijn die ook landelijk zijn vertegenwoordigd.  Op Urk zijn dit nu  CU, SGP en CDA. Tevens doet de volgende verkiezingen de VVD mee. Zij hebben lijnen rechtstreeks naar de provincie, Den Haag en Brussel. Uiteindelijk wordt in Brussel beleid gemaakt wat ons rechtstreeks raakt.

Om die reden is het in het belang van Urk dat landelijke partijen als CU, SGP en CDA zijn vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Alle goede bedoelingen van de uitsluitend plaatselijk opererende partijen ten spijt: hun invloed houdt in de regel bij ‘einde bebouwde kom’ op. Die missen de politieke puls.

En juist die politieke puls is zo belangrijk. De Urker die op 19 maart kiest voor CU, SGP, CDA of  VVD geeft zelf een puls naar Den Haag en Brussel. Net dat schokje dat helpt voor een beter beleid. Graag pulst onze fractie van het CDA de komende vier jaar weer mee. Als u het ons geeft met een zetel meer, een zetel extra voor meer pulskracht. Bij voorbaat mijn dank.

Dit bericht is geplaatst in politiek. Bookmark de permalink. Trackbacks zijn gesloten, maar u kunt een reactie achterlaten.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*