Ode aan de schoolmeesters

Nog niet zolang geleden stond het CDA op Urk te boek als schoolmeesterspartij. De ruggengraat in de fractie werd gevormd door mensen die in het dagelijkse leven voor de klas stonden. Voor de tweede keer alweer staan nu ondernemers op de plaatsen 1 t/m 4 op de kieslijst. Een logisch vervolg op het verleden of een definitieve trendbreuk? Om het heden goed te begrijpen moet je de geschiedenis kennen.

Schoolmeesters zijn mensen met een hoge opleiding. Zij hebben feeling met de jeugd en in de regel goed in staat om welbespraakt een item voor het voetlicht te brengen. Daarmee heeft het CDA altijd al de trend gezet dat de politiek een professionele en serieuze zaak is. Een maatschappelijke verantwoordelijkheid die door capabele mensen moet worden vervuld.

De schoolmeesters van het CDA deden en doen echter meer dan politiek bedrijven. Ze gaven ook les. Niet alleen droge leerstof, maar hielden ons ook voor dat er meer is in het leven dan visfileren. Zij zijn de basis ervan geweest dat mijn generatie gemiddeld beter is opgeleid dan de generatie daarvoor en de generatie na mij nog beter. Daarom zijn er nu goed ontwikkelde ondernemers, die klaar zijn voor de politiek. Een politiek met andere vraagstukken als toen. Een politiek waar juist ondernemerschap van toegevoegde waarde is. Een must om het CDA van toen ook in de toekomst een ondernemende partij te laten zijn. De politiek vraagt om bijzondere kennis die gehaald moet worden van ondernemers uit een specifiek vakgebied. En daarom is het goed dat er nu vier (zeer verschillende) ondernemers bovenaan in de lijst staan. Ondernemers die samen met de andere fractieleden een geweldig team vormen. Met dank aan de schoolmeesters!

Dit bericht is geplaatst in politiek. Bookmark de permalink. Trackbacks zijn gesloten, maar u kunt een reactie achterlaten.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*