Het mediacircus en de evangelisatietent

Burgemeester en Wethouders van gemeente Urk hanteren sinds kort een nieuw uitgangspunt bij tentevangelisatie op de haven. Alleen plaatselijke kerken komen nog in aanmerking voor een vergunning om hierbij een tent op te zetten. Als je niet van de ‘goede’ kerk bent, krijg je dus geen vergunning.

Het CDA op Urk kwam hierachter, doordat het Nederlandse Bijbelstudie Centrum de vergunning werd geweigerd voor een tent op de haven. Te gek voor woorden vond het CDA en vroeg opheldering aan Burgemeester en Wethouders. Ondertussen dook de pers erbovenop, waaronder vele dagbladen en Omroep Flevoland.  Geen wonder, want het ging om de vrijheid van godsdienst op Urk.

In de gemeenteraadsvergadering van 28 april 2011 stond het punt op de agenda. Daar bleek een meerderheid het een prima beleid te vinden om alleen plaatselijke kerken een vergunning te geven. Het CDA werd het door die meerderheid kwalijk genomen dat alles breedvoerig in de pers was uitgemeten. Dat was niet goed voor Urk zo zeiden zij. Dat is toch wel heel bijzonder. Een beleid waar ze achter staan, zien ze liever niet in de pers. Geven ze daarmee niet aan dat ze toch wel weten dat het beleid niet deugt? En dan het CDA die het beleid aan de orde stelt verwijten dat het in de pers komt. Dat is het zelfde als boos worden op de weerman, omdat die slecht weer voorspelt.

Het CDA trekt zich dan ook niets aan van die kritiek. Nog geen half uur na de raadsvergadering werkte het CDA mee aan een radio-interview van Omroep Flevoland. Niet alleen de vrijheid van godsdienst, maar ook de persvrijheid is een belangrijk goed.

Dit bericht is geplaatst in politiek. Bookmark de permalink. Trackbacks zijn gesloten, maar u kunt een reactie achterlaten.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*